Romania are cea mai frumoasa generatie de tineri astazi

Nu am mai scris de mult timp. Dar acum chiar nu am putut sa ma abtin. Am participat la tot felul de discutii intre prieteni in care tinerii de astazi nu sunt foarte bine vazuti… cum ca ce ne facem cu ei, vai dar ce generatii vin, doar short-uri au in cap (vizualizare de filme scurte pe diverse retele sociale)… ca nu citesc nimic… majoritatea sunt analfabeti functionali, nu o sa mai avem elite samd. Nu am fost niciodata de acord cu asta si incerc sa ii conving pe unii dintre ei de contrariu.

Continuă lectura „Romania are cea mai frumoasa generatie de tineri astazi”

Nebunia de a gandi cu mintea ta!

Am intrat in posesia unui material video care trebuie neaparat parcurs. Am regasit ganduri si idei care mi-au marcat existenta cum ar fi:

Daca iti place ceea ce faci nu o sa muncesti nici o zi!

Constantin Noica: “Ce bucurie că viaţa n-are sens. Pot să îi dau eu unul…”

Si altele… rostite de Gabriel Liiceanu intr-o maniera superba (nu am reusit sa regasesc nici un adjectiv potrivit acum, dar sigur ar fi altul mai bun).

Dar ce este este mai important de inteles este faptul ca prea putini oameni Continuă lectura „Nebunia de a gandi cu mintea ta!”

Cum te da Google de gol, mare atentie!

Marketingul a atins niste limite greu de exprimat intr-un articol de cateva randuri. O sa ma refer in mod special la cateva elemente din marketingul online in care competentele si experienta imi sunt de ajutor.

Daca in urma cu zece ani inseram in codul unei pagini web niste „cuvinte cheie” sa ii spunem lui Google despre ce este acea pagina astazi sunt doar istorie. In 2017 Google stie deja sa faca asocieri foarte complexe de exemplu: Continuă lectura „Cum te da Google de gol, mare atentie!”

10 citate din Emil Cioran

„A te mândri cu relațiile tale înseamnă a recunoaște cât valorezi fără ele.”

„Oamenii se împart în două categorii: cei care caută sensul vieții fără să-l găsească și cei care l-au găsit fără să-l caute.”

„Dumnezeu este intervalul dintre două bătăi ale inimii.”

„Spune-mi cum vrei sa te prabusesti, ca sa-ti spun cine esti.”

„Tot secretul vietii se reduce la atat: ea n-are niciun rost; fiecare din noi gaseste insa unul.”

„Defectul tuturor oamenilor este ca asteapta sa traiasca, deoarece n-au curajul fiecarei clipe… Toti invatam sa traim dupa ce nu mai avem nimic de asteptat, iar cand traim nu putem invata nimic, fiindca nu traim in prezentul concret si viu, ci intr-un viitor fad si indepartat.”

„A iubi inseamna a suferi si cum multi fug de suferinta putini stiu sa iubeasca.”

„Cineva pe care-l asezam foarte sus ne devine mai apropiat cand savarseste o fapta nedemna de el. Prin aceasta, ne scuteste de calvarul veneratiei. Si numai din acel moment simtim fata de el o reala afectiune.”

„Numai Dumnezeu are privilegiul sa ne abandoneze. Oamenii nu pot decat sa-ti intoarca spatele.”

„Unicul mijloc de a-ti apara singuratatea e sa ranesti pe toata lumea, incepand cu cei pe care-i iubesti.”

 

Emil Cioran (n. 8 aprilie 1911, Rășinari; d. 20 iunie 1995, Paris) a fost un filozof și scriitor român stabilit în Franța, unde a trăit până la moarte fără să ceară cetățenia franceză.

Notiunea de fericire este indisolubil legata de persoana care o defineste

fericire1Fericirea este o notiune abstracta si oricate incercari s-au facut pentru a concepe o definitie, au esuat lamentabil.

Notiunea de fericire este indisolubil legata de persoana care o defineste, si pare sa fie in directa relatie cu inputurile personale.

Este epic raspunsul dat de o americanca in cadrul unui seminar despre fericire la intrebarea daca sotul ei o face fericita. Continuă lectura „Notiunea de fericire este indisolubil legata de persoana care o defineste”

Emanatiile unei zile ploioase

cer_cu_multi_noriViata acestei societati moderne este in general mult zgomot de fond presarata cu cateva momente de tristete si bucurie. Numarul ultimelor doua cat si intensitatea lor te pot face un om fericit sau nefericit. Aceasta ecuatie o putem aplica si pe relatia dintre indivizi. Astfel oamenii intre ei pot avea  relatii fericite sau triste. Cred ca ar fi destul de simplu de masurat aceste momente pentru ca ele sunt relativ rare si se observa foarte bine in atat de mult zgomot de fond. Sunt ca niste pete de culoare pe o plansa alba.

 

Uneori ne ascundem in zgomotul de fond pentru a fugi de tristete in speranta ca nu o sa avem o viata trista. Cand de fapt am putea sa alergam dupa momentele de reala bucurie/fericire. Nu avem cum sa fugim de aceste doua emotii.

Zgomotul de fond a fost dezvoltat de Continuă lectura „Emanatiile unei zile ploioase”