Notiunea de fericire este indisolubil legata de persoana care o defineste

fericire1Fericirea este o notiune abstracta si oricate incercari s-au facut pentru a concepe o definitie, au esuat lamentabil.

Notiunea de fericire este indisolubil legata de persoana care o defineste, si pare sa fie in directa relatie cu inputurile personale.

Este epic raspunsul dat de o americanca in cadrul unui seminar despre fericire la intrebarea daca sotul ei o face fericita.

De fata cu intreaga audienta, din care facea parte si sotul ei, aceasta a raspuns “ NU!”

Nimeni nu se astepta la acest raspuns sincer, si dur, mai ales sotul ei care considera ca depune toate eforturie pentru a-si face fericita sotia.

Explicatia care a urmat a lamurit parerea femeii despre fericire si constituie una dintre cele mai interesante argumentatii in acest domeniu.

Tanara a marturisit faptul ca sotul ei nu a facut-o niciodata fericita, fiind de parere ca acesta este incapabil sa ii ofere fericirea.  In opinia femeii, EA este cea care are capacitatea de a isi oferi fericirea, EA reprezinta singura persoana capabila sa faca posibil ca ea sa fie fericita.

Fericirea tine de decizia ta personala de a primi totul cu seninatate, de a te bucura de orice eveniment din viata ta, de orice clipa, in orice situatie.

Ceea ce ne inconjoara este efemer, si  a-ti lega fericirea de ceva instabil este o situatie efemera, menita sa se spulbere la un moment dat.

In  momentul in care decizia de a fi fericit vine din interiorul tau, orice modificare a mediului care te inconjoara nu poate stirbi  ceea ce simti.

Decizia de a fi fericit iti apartine, ca om, indiferent de conditiile in care traiesti, de situatiile pe care esti obligat sa le infrunti sau de persoanele cu care ai de-a face.

A primi totul ca pe o succesiune de experiente menite sa te faca mai bun, sa te pregateasca pentru viata, este decizia personala care te duce spre fericire.

Motivele care ne impiedica sa ne bucuram de viata noastra sunt DOAR motive. A amana fericirea doar pentru ca azi nu te simti in stare sa fii fericit dintr-un motiv sau altul, este  o pierdere de timp.

Sa iubesti viata , sa o traiesti asa cum este, buna sau rea, sa te bucuri de drumul pe care mergi, ACUM, nu este o menire, un talent personal, ci o decizie.

In momentul in care reusiti sa va construiti fericirea fara sa puneti povara fericirii voastre pe umerii apropiatilor, viata va va rasplati, veti avea mai putine dezamagiri, cei de langa dumneavoastra sunt mult mai relaxati, pentru ca nu sunt nevoiti sa atinga stacheta impusa de dumneavoastra, viata va fi mai lejera, si va va fi din ce in ce mai usor sa fiti fericiti.

Marele adevar al acestui mod de viata este faptul ca vei fi fericit atata vreme cat decizi sa o faci, fara sa depinzi de un job, de o situatie materiala, de un om, sau de o conjunctura politica, toate acestea fiind teribil de efemere si in afara zonei pe care o puteti influenta in vreun fel.

A-ti insaila fericirea pe astfel de lucruri, te pune la cheremul unor evenimente pe care nu le poti gestiona si care te pot lovi atunci cand te astepti mai putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.