Rusii au sters Republica Moldova de pe harta online la propriu

Cel mai popular motor de cautare din Rusia este Yandex.ru . Acesta detine peste 60% din piata motoarelor de cautare din Rusia fata de 25% cat are Google. Bineinteles ca cei de la Yandex au creat versiunea lor de harti online maps.yandex.ru

La momentul la care scriu acest articol Republica Moldova nu mai figureaza pe harta decat ca nume si delimitare. Au sters orice alta informatie legata de aceasta tara.

republica_moldova_pe_harta_yandexPentru a vizualiza informatia direct din harta Yandex clici aici.

Intr-un text explicativ (care acum nu mai apare) cei de la Yandex explicau ca autoritatile ruse le-au cerut in mod explicit stergerea tuturor drumurilor Republicii Moldova din sistemul de harti Yandex pentru a sustine embargo-ul la importul de vinuri (conform infoprut.ro).

Inca mai avem nostalgici comunisti. De aceea ma intreb care ar mai fi lumea bloger-ilor de azi daca inca am mai trai sub un astfel de regim. Cum ar arata internetul din Romania?

3 răspunsuri la „Rusii au sters Republica Moldova de pe harta online la propriu”

  1. Nu inteleg ce rost are fraza cu „Inca mai avem nostalgici comunisti”. Masurile represive luate fata de exportul de vin din Rep. Moldova nu vin din partea KPRF (comunistii lui Ziuganov, ce se afla in Duma in opozitie), ci sunt luate de guvernul rus, condus de Medvediev. Masuri de represalii cu caracter economic iau si St. Unite fata de China si uneori si fata de UE. Nu cunosc nici o masura recenta de presiune politica exercitata asupra bloggerilor din Rusia. Lacrimile varsate despre sarmanii bloggeri din Russia nu au nici un suport in fapte.

  2. Sunt inca multi care cred in comunism sau considera ca era mai bine in era apusa. Poate ca la nivel teoretic comunismul ar fi putut fi bun pentru societate. Din pacate, multa putere in mainile unora (inclusiv SUA) nu inseamna neaparat bine pentru cei mai slabi. Nu stiu daca sunt oprimati bloggerii in Rusia. Dar nu cred ca isi permit foarte multi sa scrie orice isi doresc despre Putin de exemplu. Nu vars lacrimi pentru bloggeri, ma intrebam doar cam care ar fi viata lor intr-un mediu online comunist. Stergerea unei tari din mediul online este un exemplu de forta bruta asupra celor slabi. Cazul prezentat este unul vizibil. Fabuland, oare de cate alte cazuri nu am auzit?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.