Add life to your years instead of years to your life!

In vremurile astea, mai mult decat oricand, consider ca titlul articolului este mai potrivit. Auzeam la radio, ca in urma unei statistici (nu stiu cat de reale), romanii sunt pe ultimul loc in lume la capitolul fericire.

Dupa cum spunea Will Rogers:  „Publicitatea este arta de convinge oamenii sa plateasca banii pe care nu ii au pentru lucruri de care nu au nevoie.

Cred ca oamenii, in special romanii, sunt niste fiinte captive ale acestui marketing agresiv al zilelor moderne. Cu cat esti mai tare prins in acest joc vicios cu atat la un moment dat devii mai nefericit. Din pacate unii oameni nu realizeaza nici in al 19-lea ceas ca sunt prizonieri intr-o viata pe care nu o doresc, dar sunt convinsi ca fac ceea ce trebuie. Au impresia ca daca muncesc mai mult pentru lucruri/obiecte de care nu au neaparata nevoie, vor fi mai fericiti.

Sunt convins ca multi oameni nu mai stiu sa adauge viata anilor pe care ii traiesc. Sunt prinsi in sistem.

Totate ideologiile au avut parti bune si parti rele (comunism, capitalism). Din pacate manipularea este una din partile proaste (pentru unii) ale fiecarei ideologii in parte, in mod special a captialismului.

Suntem atat de spalati pe creier incat nici nu mai stim ce ne bucura cu adevarat. Nu mai stim ce ne poate insufleti viata. Avem impresia, fara sa ne dam seama, ca ce vedem in media de azi este raspunsul la multe probleme ale noastre si daca avem bani sa ne cumparam nu stiu ce suntem mai fericiti.

Un alt studiu spune ca de la un venit de peste 1000 de euro/luna pe mebru de familie banii nu mai aduc fericirea. Din acest punct banii devin un indicator de masura intre noi si cei din jur prin care sa ne aratam superioritatea. Majoritatea oamenilor nu se opresc niciodata din a aduna bani, din acest motiv. Vor sa arate ca sunt mai buni decat altii, chiar daca ajung la anumite sume care sung deja foarte greu de numarat.

Va recomand filmul, daca l-ati vazut, sa il mai revedeti odata:

The Bucket List

The Bucket List Poster

La sfarsit sa va faceti o lista de dorinte (dar nu de genul ca imi doresc o plasma noua), dorinte care sa va bucure sufletul din interior spre exterior :). Sa o lipiti undeva astfel incat sa o vedeti zi de zi.

Daca dupa un an nu ati taiat nimic din acea lista inseamna ca sunteti in continuare niste oameni nefericiti (sau dorintele sunt irealizabile – si mie mi-ar place sa calatoresc in spatiu dar nu imi pot pune o astfel de dorinta, cel putin momentan).

Add life to your years instead of years to your life!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.