Why CHARLIE? De ce mass media ne instiga impotriva musulmanilor?

Doi, trei oameni cu probleme psihice se simt jigniti/ofensati de alti oameni si ii omoara pe acestia din urma.

Ceva nou pana aici? Nimic. Un scenariu morbid, trist, mai mult decat clasic.

Why-charlie

In momentul de fata in aproape toata mass media auzim cuvintele MUSULMANI si TERORISTI repetate in continuu. De dimineata si pana seara pe toate canalele de stiri doar aceste informatii ruleaza cu pozele a doua persoane langa. Regasim si numeroase texte tv/articole de presa etc ce contin evident cele doua cuvinte mentionate mai sus.

De ce televiziunile sunt manipulate/fortate/convinse sa ne instige impotriva musulmanilor?

Gresesc? Poate ca pentru unii oameni din media aceasta abordare senzationalista pare cea mai potrivita. Poate nu. Oare nu sunt cumva manipulati si ei la randul lor sa aiba o astfel de abordare, fara ca ei, saracii, sa isi dea seama de acest lucru? Le caut scuze. Parca se deschide un intreg val de intrebari.

La momentul la care scriu acest articol deja se vad rezultatele acestei nenorociri. Grenade aruncate in curtea unei moschei, musulmani agresati, mitinguri anti musulmani.

Frumusetea acestei planete este data de diversitatea vietatilor care o populeaza, nu de exceptii. Exceptii vor exista mereu.

Libertatea presei incotro?

Libertatea nu ne confera dreptul de a face rau celor din jur. Libertatea noastra personala este pana la acest punct. Cel putin la nivel de moralitate. Este un punct de vedere personal. In acest caz mai vorbim de Libertate cand facem rau, daunam, pe termen lung si iremediabil unor mase mari de oameni?

Oare ce interese sunt in spatele acestor manipulari deosebit de grave?

Pentru a face cat mai clar acest articol mi-ar placea sa scriu tot felul de citate xenofobe utilizate de-a lungul timpului. Dar as transforma acest articol in cu totul altceva. Cu toate acestea doar o sa va spun cateva cuvinte si va las pe voi sa va ganditi la diverse co-relatii implementate de media/ mituri/ istorie/ povesti in mintea noastra despre: evrei, tigani, musulmani, chinezi, albi, negri etc.  Sigur o sa gasiti diverse idei corelate cu aceste cuvinte  in mintea voastra dar pentru care nu aveti neaparat si o confirmare stiintifica. Doar le stiti de undeva.

In spatele unor interese mici, a unor smenuri, stau niste oameni mici. Oare cine ar avea interese acum? De ce unii dintre noi trebuie sa se lase implicati in astfel de jocuri (emotiile pot fi tot implicare)?

Cu toate acestea unii oportunisti au luat deja atitudine. Legea „Big Brother” va fi inca o data supusa votului. Si se va intampla destul de repede cred.

Va intreb:

Discernamantul nostru intre bine si rau mai exista sau deja decid altii pentru noi la un nivel atat de intim?

 

2 răspunsuri la „Why CHARLIE? De ce mass media ne instiga impotriva musulmanilor?”

  1. De ce? Pentru ca orice specie ajunsa sa domine se macina din interior. Legea masculului dominant, legea talionului, legea lui sa vezi ce-ti fac eu tie! Tigani contra unguri, unguri contra romani , romani contra tigani, o sa ajungem insule de intoleranta, si atunci va trebui sa invatam sa convietuim cu inadaptatii nostrii, sau sa descoperim o alta America unde sa ii izolam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *