Internetul! Uneori trebuie sa privim lucrurile de departe pentru a le intelege

Multi dintre noi suntem pasionati de imensitatea si frumusetea cosmosului, a steleleor. De ce se ascunde in acest univers infinit.

Cu toate astea un lucru este foarte clar: universul nu este doar ceea ce vedem cu ochii nostri, si nu cunoastem legile care il guverneaza.

Oarecum asemanator este si cu internetul, in mod special cu Google.

Gravitatia, relativitatea si teoriile cuantice guverneaza universul pe care il cunoastem cu totii. Fizica si legile matematice transpuse in formule complexe si algoritmi, guverneaza internetul si lumea Google.

Ati incercat sa va imaginati cum ar arata internetul intr-o reprezentare grafica?

Cei de la http://www.opte.org/maps/ au incercat acest lucru inca din 2003.

Asia Pacific – Rosu
Europe/Middle East/Central Asia/Africa – Verde
North America – Albastru
Latin American and Caribbean – Galben
RFC1918 IP Addresses – Cyan
Necunoscut – Alb

internetul-2d

Cand ne uitam la stele observam trecutul. Pozitia noastra in spatiu, anii lumina care ne separa de acele stele si timpul necesar luminii sa ajunga pana la noi explica aceasta teorie.

Cu toate acestea, observatiile noastre sunt bazate pe cunostintele pe care le avem acum. De exemplu, liniile de pe suprafata planetei Marte Schiapparelli credea ca sunt niste canale create de fiinte inteligente. Astronomia moderna a dovedit ca nu sunt canale deloc.

Daca ne uitam in universul internetului, mai exact in universul Google, totul este influentat de pozitia geografica curenta, istoricul nostru de cautare in motoarele de cautare dar si de cunostintele noastre pentru a face acest lucru.

Aceste conditii ne permit sa credem ca in viitor oamenii vor avea experiente unice de cautare in moaterle de cautare, complet diferite fata de alte persoane. Mai mult decat atat ne putem imagina ca aceast univers poate deveni o entitate unitara, o constiinta comuna.

 

 

Un răspuns la „Internetul! Uneori trebuie sa privim lucrurile de departe pentru a le intelege”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.